Glamour Magazin interjú

A Little Mix nemrégiben adta ki legutóbbi nagylemezüket, az ‘LM5’-ot, amit a rajongók neveztek el, a bandával beszélt a Glamour Magazin a vetkőzésükről a ‘Strip’ kliphez és fotósorozathoz, arról hogy mennyire frissítően is közelítik meg a negativitást és arról hogy abban bíznak, többet nem kell szembesülniük azzal a szexizmussal, amivel korábban.

Imádjuk a ‘Strip’ klipet, mennyire volt katartikus folyamat mindezeket a sérelmeket és bántásokat a bőrötökre írni? Nem volt túl fájdalmas újraolvasni ezeket a sértő kommenteket?
Leigh-Anne: Szerintem hosszú utat jártunk be, mióta felhagytunk azzal, hogy figyelembe vegyük a negatív kommenteket. A fotót és a klipet is Rankin készítette, és pontosan megmutatja, hogy az út hányadán is állunk. Úgy érzem, elég bátrak voltunk, hogy végre képesek voltunk felszólalni, hogy hogyan is érezzük magunkat a negativitástól. Így próbáltuk az emberekkel éreztetni, hogy nincsenek egyedül.

Mit tanultatok meg magatokról, miközben a ‘Strip’ klipet forgattátok?
Jesy: A tapasztalat igazán felszabadító volt. Sosem gondoltam volna, hogy egy meztelen fotó készítésétől ennyire boldog leszek, de abszolút imádtam, ahogyan mindannyian.
Leigh-Anne: Én úgy általánosságban elég prűd vagyok és hajlandó vagyok magamat felfedezni. Ez teljesen a komfortzónámon kívül esett, de elképesztő volt. Tényleg felszabadultnak éreztem magamat.

Mit mondanátok magatoknak, ha most jelentkeznétek az X Factorba?
Jade: Azt mondanám, hogy higgy magadban és sose hidd azt, hogy nem vagy elég jó. Mert az vagy. Valamint ne hagyd, hogy mások megfélelmítsenek, illetve számíts arra, hogy kemény munkád lesz.

A 2018 egy elég felszabadító év a nők számára. Könnyebbnek érzitek a korábbi évekhez képest, hogy szabadabban beszélhettek a zeneiparban? 
Perrie: Szerintem a korai években még nem voltunk elég magabiztosak ahhoz, hogy bizonyos dolgokról beszéljünk. Mindig is szerettünk volna, de fel kellett cseperednünk nőként. Rengeteg nő inspirál minket nap mint nap. Ezért is kértünk ennyi elképesztő nőt, hogy szerepeljenek a ‘Strip’ klipben. Meg akartuk ünnepelni azokat az embereket, akik nyíltan beszélnek arról, amiben hisznek. Úgy érzem ez elég bátor húzás tőlünk, hogy ilyeneket mondunk, mert ez segít az embereknek és reméljük erőt is meríthetnek belőle.

Milyen témák azok, amikben bíztok, hogy nem kell szembenézniük a jövő lánybandáinak és énekesnőinek?
Jade: Remélem nem arról szólnak majd a címlapok, hogy éppen mit húztak fel. Illetve abban is bízom, hogy nem kell szembesülniük ebben az iparban a szexizmussal. Remélhetőleg nem úgy emlegetik majd őket, hogy igen, ők az én ‘bűnös élvezeteim’, hanem elismerik őket, mint elképesztő művészek.

Mik azok az interjúkérdések, amikkel nem akartok többé hallani? 
Perrie: A Little Mix igazából jó barátok? Hogyan lehet nőként emlegetni, ha szexi ruhákat viselsz? Igazából semmit, ami a szexizmussal összeköthető.

Partnerségben álltok a Youtube Music platformmal. Ha bármelyik videóklipbe beleugorhatnátok, melyik lenne az?
Jade: ‘Thriller’ – Michael Jackson. Az a klip ikonikus, a legjobb. És természetesen imádom a tánclépéseket, igazi klasszikus.