“The Face” interjú Jade-l

Ötvenmillió kislemez eladás. 17 millió Spotify hallgató. Három milliárd YouTube megtekintés. Ezt az évet uralja Perrie, Jesy, Leigh-Anne és Jade, avagy a Little Mix, ami a legnagyobb lánybanda a bolygón. South Shields leghíresebb lánya válaszolt pár kérdésünkre.

Helló Jade! Hogyan írnád le a “Break Up Song”-t azoknak, akik még nem hallották?

Azt mondanám,hogy a “Break Up Song” egyfajta ’80-as évekbeli, szinti-ihlette, tiszta pop dal. Felemelő. Úgy érzem,hogy ez a legjobb vegyítésünk. Ez határozottan az egyik kedvenc kislemezünk, amit kiadtunk. Nagyon izgatott vagyok, hogy hallhatja ezt a világ is.

Ha rangsorolni kellene az összes Little Mix kislemezt, hova kerülne?

Bekerülne a legjobb 3 közé. A Touch  … és a Wings közé.

Melyik lenne a negyedik?

Negyedik lenne a No More Sad Songs. Az őszintén alul van értékelve.

Mi a legjobb része a “Break Up Song”-nak?

Azt hiszem, a “horog”. Nem akarok nagyon elfogultnak tűnni, de nagyon örülök,hogy én éneklem azt a részt.

Szeretem az “uh, uh,uh”-t.

Melyik rész?

Az “uh,uh,uh” rész.

Öh, “uh,uh,uh”?

Igen, az a rész. 

Szeretjük mi is.

A dal tartalmazza az alábbit is: “I’ll be good all by myself / Yeah, I’ll find a way to dance without you…” Nem aggódtok, hogy ezt a részt úgy értelmezik, mintha a Brexitről szólna?

Istenem! A dal szakításról szól. Tudod, a dalok bármilyen módon értelmezhetők, kinek hogy tetszik. De nem, abszolút nem erről szól, és akik írták, sem erre céloztak.

Az utolsó albumod, az LM5 2018-ban jelent meg. Az “LM6” készen van?

Az album… már majdnem kész. Nyilvánvalóan most elakadtunk picit,mert nem mehetünk stúdióba, nem tudunk befejezni bizonyos dalokat, és nem csinálhatunk semmit. De azt mondanám,hogy körülbelül 7 vagy 8 dal van készen a tarsolyunkban. Általában sok dalt szoktunk rögzíteni, és összepróbáljuk őket, így készül el egy albumunk… amivel még nem vagyunk kész.

Jól van?

Az album?

Igen.

Nos, remélem! Igen, azt hiszem nagyszerűen. Sokat írtunk, de ez megszokott. De ez egy dolog. Ha van egy jó dalunk, és magunkénak érezzük, belevágunk egy album készítésébe. Nem várunk egy konkrét koncepcióra. Az LM5 esetében a nők felhatalmazása és a női jogok volt a fő koncepció. Kicsit kerekebb volt, több mondanivalója volt. Most úgy érzem, ez az új album kicsit pop és szórakoztató. Kicsit vidámabb.

Tudni lehet, mi lesz az LM6 korszak neve?

Igen, mi már tudjuk, de nem árulhatom el.

Tudnál adni egy nyomot?

Ez egy szórakoztatóbb cím. Többféle…ünnepi.

Milyen ez az időszak, mielőtt új dalt adnátok ki?

Mindannyian nagyon hittünk ebben a kislemezben, izgatottak is vagyunk miatta. De igen, az album kiadásáig a felkészülés, idegeskedés, szorongás és izgalom keveréke. Egyfajta nyomás is,mivel mindig jobbat akarunk kiadni. Azt hiszem, a “Break Up Song”-al csak magabiztosak voltunk.

Aggódtál már azon,hogy lefelé csúsztok?

Hazudnék,ha azt mondanám, nincs megint ilyen érzésem. Szerintem normális,ha az emberek kissé aggódnak. Különösen pop előadóként és lánycsapatként. Általában rövid ideig tartanak. De az tény,hogy mi tíz év után is erősek vagyunk, ez önmagáért beszél.

Hiányoznak a többiek, vagy jó egy kicsit egyedül lenni?

Az elszigeteltség első hetében úgy voltam: “Ez fantasztikus, végre pár nap szünet. Senki se mondja meg,mit tegyünk.” Aztán ez az újdonság elhasználódott. Hiányzik a munka, és nyilvánvalóan a többiek is. Többet látom őket,mint a családomat, tudod mit érzek? Szóval igen, ez kissé furcsa.

Milyen a napi rutinod jelenleg?

Napi rutinom… nos felállok! Reggel zuhanyzok, és felöltözök,hogy jobban nézzek ki, nem lehetek egész nap pizsiben. Ez segít nekem kicsit pozitívnak maradni. Sok kreatív dolgot csináltam. Itt vagyok két barátommal, legóztam, kirakóst játszottunk, festettünk meg ilyeneket csináltunk. Megpróbálok nem sokat foglalkozni a telefonommal. Sokat FaceTime-olok anyukámmal és apukámmal. Anyukám egyedül van, és ez óriási rizikó, ezért igyekszünk megőrizni a biztonságát és a mentális egészségét. Ez így elég gyors ebben a pillanatban. A napok mind egybefolynak.

Sportolsz valamit?

Hm…nem! Szeretnék, de nem megy. Minden lefekvés előtt ezt mondom,hogy: “Jobb lesz holnap, ébredés után csinálok pár gyakorlatot”. Nem tudom,hogy kit áltatok ezzel, mert nem voltam képes nekiállni.

Milyen a lakásod? Szép hely a karanténhoz?

Óh, igen. Háromszobás apartman. Van egy kicsi erkélyem. Nagyon szerencsés vagyok. Komolyan nincs okom panaszkodni, de örülnék, ha lenne egy kicsi kertem vagy ilyesmi. Canary Wharf-ban élek (London része), eléggé unalmas. De azért jól vagyok. Szerencsés vagyok,hogy nem vagyok egyedül.

Gondolod,hogy későn reagált a kormány a kijárás korlátozásával, mert kezdetben tévesen kezelte a helyzetet?

Igen, valószínűleg ezt mondanám. Abban az időben sok bizonytalanság volt. Ugyanakkor nagyon nehéz felmérni, hogy mi a helyes és a rossz cselekedet. Mivel sose történt még ilyen az életünk során, ezért nehéz elítélni azokat, akik meghozták ezeket a döntéseket. De azt érzem,hogy egy ideje kissé túl bizonytalan a helyzet, mert nincs ki megmondja, mit kell tenni.

Sikerült időben beraktároznod WC papírból?

Nem.

Nem?

Úgy értem ezt, hogy mivel kicsit gazdagabb vagyok, már előre be volt raktározva, mielőtt kialakult volna ez a helyzet. De nyilván más dolgokból készleteztem,hátha másképp alakul minden. Szerencsére nem vagyok azok közt az emberek közt, akik hamar pánikba esnek. Most voltunk boltban, és mindent megszereztünk, amire szükségünk volt.

Hány tekercsed maradt?

Négynél járok.

Ez nem sok,igaz?

Akárhányszor megyek a boltba, sosincs. De tudod vannak más alternatívák is, így nem estem kétségbe.

Végezetül, Jade van-e egyéb tanácsod a The Face olvasóinak ezekre a nehéz időkre?

Csak azt mondanám,hogy próbáld meg hasznosan tölteni a napodat. Ne büntesd magad. Ha egész nap a tv előtt akarsz ülni, akkor tedd azt. Kommunikálj a barátaiddal, családoddal, mond nekik, mennyire szereted őket. Különösen azoknak, akik egyedül vannak. Szórakoztassátok magatokat, és legyetek óvatosak. És igyatok rám!

(c) Saját fordítás ~ Eve