Tú It Girl cikk magyarul

A húszévesek véletlenül egyesítették a zene iránti szenvedélyüket. Senki sem úgy kezdett bele, hogy valaha is egy csapat tagja lenne, de a sorsuk egyesült, és most elválaszthatatlan barátok, akik osztoznak a hírneven és alkalmazkodnak a popzene elfogult világához. Négy albumot adtak ki, és már az ötödik fog idén megjelenni. Fedezze fel a jelenlegi legnagyobb csajbandát: Little Mix!

Nagy-Britannia és az X-Faktor tűnik a zenekar bölcsőjének. Hét évvel ezelőtt Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock és Jade Thirlwall meghallgatásra mentek szólóelőadóként a nyolcadik évadban, és folytathatták a táborban is. Azonban az első kihívást mindannyian elbukták. A többi sikeres csoporthoz hasonlóan a mentorok úgy döntöttek, adnak még egy esélyt nekik, és így alakult meg a Rythmix. Azonban 2011. október 28-án hivatalosan is Little Mix-re változtatták nevüket, mert az előző foglalt volt, egy jótékonysági szervezet működik ezen a néven. Nem volt más választásuk, így lettek idegenekből legjobb barátok!

A kezdet

Ugyanebben az évben több dalt is előadtak a show-k alatt: a nyolcadik évadot megnyerték Marcus Collins-al szemben, köszönhetően Damien Rice ‘Cannonball’-jának. Innentől kezdve megállíthatatlanok. Ez a győzelem annyira hatásos volt, hogy még akkor szerződtették őket, róluk mintázott babákat adtak ki, rejtvények és egyéb játékok készültek. Az első lemezük (DNA) az Egyesült Királyság és Írország zenei listájának első helyén debütált, a Wings lett az első kislemez, ami egészen a Billboards 200 4. helyéig volt elég. Ebben az évben jelöltek lettek a Kids Choice Awards-on a Legjobb Csapat és Legjobb Új Zenekar díjra.

A második stúdióalbum a Salute volt, melyet 2013. novemberében adtak ki. A felvétel során a Little Mix számos producerrel dolgozott együtt, többek közt TMS, Future Cut, Fred Ball, Nathan Duvall, Jimmy Jam és Terry Lewis. Ami a zenei stílust illeti, fő hangzásnak a pop számított, de egy érettebb R&B vonal is felmerült. És nagyon sok dalt már a Little Mix írt! Általában ezek a tehetséges fiatalok – akik nagyon fiatal lányokként indultak el a művészet világában – közösen írják az összes zenéjüket. Mindig úgy működnek, mint egy csapat, amely végül a sikerük titka és a hihetetlen kémia eredménye. Nem szeretnek kitűnni, mindenki ugyanazt akarja, és ezáltal a csapat ragyog. Gyerünk girl power!

Ugyanebben az évben, amikor éppen befejezték debütáló turnéjukat, és Amerikában is megismerték őket, csatlakoztak egy rákellenes figyelemfelkeltő kampányhoz, melyben Caroline Flack az Xtra Factor-ból és Sophie Ellis-Bextor énekes is szerepelt. A híres fotós, Jason Bell fényképezte őket, a testük különböző részein pedig hatalmas üzenetek szerepeltek, mint ‘In Your Face’ és a ‘Beat It Cancer’, melyek arra ösztönözték a nőket, hogy csatlakozzanak a “Cancer Research UK” szövetségéhez.
Világsiker

Mindannyian ismerjük a Black Magic dalt, ami ha szól, táncolni és énekelni kezdünk teljes torokból, megtudhatjuk, hogyan lehet hódítani titkos bájitallal. Ez a harmadik albumuk része, a Get Weird-é. Még az album megjelenése előtt adták ki, ezzel nemzetközi sikereket értek el. Ez lett az Egyesült Királyság egyik legkeresettebb stúdióalbuma.

2016. márciusában megkezték világméretű turnéjukat, a The Get Weird turnét, és egy hónappal később már háromszoros platinalemez lett és nyolc minősítést kaptak a kislemezek az Egyesült Királyságban, ekkor már 12 milliós eladással rendelkeztek világszerte.

Legújabb albumukon keményen dolgoztak. Nagyon személyes témákról írtak, az emberekről és a szerelemről, minden dal különös jelentéssel bír mindannyiuk számára, a Glory Days a kedvenc album eddig. Öt nagyszerű slágert tartalmat: Touch, No More Sad Songs, Power, Shout Out To My Ex és a Reggaetón Lento (remix). Ez az utolsó két dal ellentmondásos.

Az elsőt, Shout Out To My Ex, a csapat írta, miután Zayn Malik – semmilyen ok nélkül – szakított Perrie Edwards-al. A pletykák szerint szomorú helyzet volt, különösen mikor kiderült a Malik és Gigi Hadid közötti kapcsolat. Azonban a csapat ezt tagadta, biztosították, hogy mindazoknak szól, akik azonosulni tudnak ezzel a problémával. Mert ez az, amit keresnek: az álmaik felhatalmazzák, hogy jót cselekedjenek az emberekkel a zenéjük által. Magabiztossá teszik őket.Ha valaki szomorú vagy maga alatt van, akkor azt szeretnék, ha a daluk annyi erővel bírna, hogy bátorítsák ezeket az embereket.

Ami a Reggaetón Lento-t illeti, 2017. szeptemberében adták ki a CNCO-val közös remixet, ami valóban sikeres lett, és túl van a 100 milliós nézettségen a YouTube-on. Miért nem táncoltatok még erre a ragadós dallamra?

Glory Days

“Szeretnénk azt hinni, hogy még nem ért véget ez, és valóban hosszú út áll még előttünk.” – nyilatkozták egy interjúben, majd mikor megkérdezték, hogy hogyan látják magukat 10 év múlva, azt válaszolták, hogy együtt lesznek és olyan erősek lesznek, mint most.

És nagyszerű időszakot élnek, amit ki is használnak. A Black Magic az Egyesült Királyságban már háromszoros platinalemez, és a dalaikkal elérték az 1 milliárdos célt a Spotify-n is. Jelenleg csak a Shout Out To My Ex és a Touch rendelkezik több,mint 200 milliós megtekintéssel a platformon. Ha ezt a figurát szemléltetjük, csak a Fifth Harmony ért el hasonlókat, lánycsapat kategóriában… A Little Mix elérte (számokban) Adele-t, Ellie Goulding-ot, Dua Lipa-t és Jess Glynne-t. Mit jelent ez? Jövő legendái és a brit pop világában jogdíjnak számítanak. A világ olyan őrült, akár a Little Mix, akár csak mi!

Még nem fejezték be a Glory Days érát, de már bejelentettek egy újabb meglepetést. Nem tartott sokáig, Leigh-Anne Pinnock avatott be az izgalmas hírekbe minket, hogy még idén – igen, 2018-ban! – terveznek egy következő album megjelenését. Az énekesnő még a Valentin-Napi Nailing Mental Health gálán kotyogta ki ezeket, a csapat két évre előre tervzetett már, a következő album zeneileg hasonló a jelenlegihez, de szeretnék továbbra is inspirálni rajongóikat a dallamokkal. Határozottan többet fognak beszélni a feminizmusról. Nem bírunk tovább várni a részletekig!

Kicsit személyes

A dal, amit négyőjük élete ihlette, a Wings. Ez volt az első, amit együtt írtak, és arról van benne szó, hogy senkinek sem engedik, hogy elbátortalanítsa őket, bízzanak és higyjenek magukban. De az élet nem volt könnyű, és őszintén beszéltek az Our World könyvükben. Jade-nek 13 évesen meg kellett küzdenie az anorexiával, miután iskolai zaklatások áldozata volt, ráadásul családi problémái is adódtak. Elmondta, hogy az ő korszakai eléggé rosszak voltak, a dolgok kiszaladtak a kezei közül,és súlyos depresszió lett a vége… És csak akkor érezte ennek valósságát, amikor kórházba került és látta, hogy a legközelebbi barátai ugyanebbe a betegségbe estek,és bejutottak egy speciális klinikára. De szerencsére terápiával sikerült felülkerekednie a problémáján, és képes volt túlélni az iskolai éveinek hátralévő részét, és sikeres felnőtté vált, három másik olyan barátjával, akivel 24 órán keresztül együtt vannak.

(c) Saját fordítás!