Little Mix

A Little Mix egy brit lányegyüttes, ami 2011-ben alakult a brit The X-Factor c. műsorban. Tagjai Leigh-Anne Pinnock, Jesy Nelson, Perrie Edwards és Jade Thirlwall. A 8.szériának válogatóján találkoztak először, ahol szóló énekesként indultak mindannyian. A 4 mentor azonban újítani szeretett volna, ezért csapatot alkottak velük. Sikeresen továbbjutottak, végül ők nyerték meg a műsort, ezzel történelmet írtak: ők voltak az első csapat, akik megnyerték a versenyt. A műsor után azonnal leszerződtek Simon Cowell “Syco” kiadójával, majd megjelentették a győztes dalukat, a “Cannonball” feldolgozást. Első albumukig sem kellett sokat várni, 2012.november 19-én adták ki DNA névvel. Ezt követte a Salute (2013.november 8.), Get Weird (2015.november 6.), Glory Days (2016.november 18.) és a legutóbbi, LM5 (2018.november 16.). Számos nagyszabású turnén túlvannak már, felléptek Demi Lovato és Ariana Grande előzenekaraként is az évek során! Olyan neves előadókkal dolgoztak együtt, mint Nicki Minaj, Sean Paul, Machine Gun Kelly vagy Stormzy. Saját sminkmárkát indítottak el LMX néven, és már két kollekciót jelentettek meg belőle. Jelen pillanatban a 6. stúdióalbumukon dolgoznak, és forgatják a “The Search” nevű saját tehetségkutató műsorukat. 

Alapvető információk a csapatról

2011.augusztus 19-én a The X-Factor táborában alakult meg, akkor még Rhytmix néven. Később névváltoztatásra kényszerültek, és közösen a Little Mix mellett döntöttek. Megnyerték a 8 évadot, életük azóta felpezsdült, egy percig sem pihennek, ha a karrierjükről van szó. 5 albumot adtak ki eddig, rengeteg videóklipet forgattak, 2 életrajzi könyvet jelentettek meg, és ez csak pár izgalmas dolog a sok közül.

Jade Thirlwall

Jade Amelia Thirlwallként látta meg a napvilágot 1992.december 26-án, South Shields-ben. Édesanyja egyedül nevelte fel őt és a testvérét, Karl-t. Kétszer is nekifutott korábban az X-Factornak, 2008-ban és 2010-ben is, ám önbizalomhiány miatt feladta. 2011-ben harmadjára is megpróbálta, így került a Little Mix csapatba.

Perrie Edwards

Perrie Louise Edwardsként látta meg a napvilágot 1993.július 10-én, South Shields-ben. Édesanyja és édesapja is zenészek, így nem meglepő, hogy lányuk is erre az útra tért. Két testvére van, Jonnie és Caitlin (féltestvér). Az X-Factor előtt előadóművészetet szeretett volna tanulni. 2011-ben jelentkezett az X-Factorba, így került a Little Mix csapatba.

Leigh-Anne Pinnock

Leigh-Anne Pinnockként látta meg a napvilágot 1991.október 4-én, High Wycombe-ban. Szülei 2009-ben elváltak. Két testvére van, Sairah és Sian-Louise. Az X-Factor előtt pincérnő volt a Pizza Hut-ban. 2011-ben jelentkezett az X-Factorba, így került a Little Mix csapatba.

Jesy Nelson

Jessica Louise Nelsonként látta meg a napvilágot 1991.június 14-én, Romfordban. Szülei John Nelson és Janice White. Három testvére van, Jade, Joseph és Jonathan. Az X-Factor előtt a tánc és az éneklés egyaránt érdekelte.  2011-ben jelentkezett az X-Factorba, így került a Little Mix csapatba.

Az itt fellelhető modulokat a szerkesztők írták, ők gyűjtötték össze az információkat! Ezért forrás megjelölése nélküli eltávolításuk szigorúan TILOS!