Életrajz

A KEZDETEK (2011)

A zenekar története ott kezdődik, amikor Perrie Edwards, Jade Thirwall, Jesy Nelson és Leigh-Anne Pinnock jelentkezett a brit X-Factorba.A mentorok felajánlották nekik, hogy csapatként bentmaradhatnak. Így került a Faux Paus-ba Jesy és Perrie . Sajnos így is kiestek, viszont látták bennük a lehetőséget, így az Orion bandából Jade és Leigh csatlakozott a lányokhoz. Így történt, hogy 2011. augusztus 19-én együtt álltak mentoruk elé, mint Rhytmix.

Az újonnan alakult csapat Tulisa-t kapta mentorául,és első előadásuk olyannyira jól sikerült, hogy az énekesnő úgy döntött, viszi őket magával az élő showba! Könnyedén vették az első, második és harmadik hetet is, majd a negyedik héten jogi akadályok miatt nevet kellett változtatniuk. Így alakult a Little Mix. Megnyerték az X-Factor 2011-es évadát, ráadásul ők lettek az első győztes csapat az X-Factor történelmében. Mindez 2011. december 11-én történt.

Miután megnyerték a tehetségkutatót, kiadták a “Cannonball”-t saját verziójukban. A dal első helyen debütált az Egyesült Királyság Singles Chartján, a legkelendőbb kislemez lett 2011-ben, a karácsonyra kiadtott verzióból több, mint 210 000 példányt adtak el már az első héten. A listákon 19 hétig szerepelt.

Tovább olvasok erről az időszakról >>

A DNA ÉVE (2012)

Az év elején részt vettek az X-Factor turnén, majd júniusban az M&M cég felkérte őket, hogy szerepeljenek a kampányában, amelyet Erzsébet királynő gyémántjubileumát ünnepelte. A lányok szerződést írtak alá a Syco-val, majd megjelentették önéletrajzi könyvüket Ready To Fly néven, amely augusztus 31 jelent meg.

2012. július 1-jén megjelent a Wings névre keresztelt első kislemezük. A lányok nagyon boldogok voltak, hogy a rajongók mekkora örömmel fogadták az albumot. A Wings c. daluk lett az első No.1. daluk.Nemsokkal később megjelent következő kislemezük, a DNA, amely bár akkora sikert nem ért el, mint a Wings, de sláger lett. Ezzel a lányok a 3. helyen végeztek.

Karácsony előtt bejelentették, hogy egy ruhakollekciót dobnak a piacra, 7-13 éves kor között. Ezen a karácsonyon felkérték őket,hogy énekeljenek a Jingle Bell rendezvényen. Sajnos Perrie kénytelen volt kihagyni, mivel akkor műtötték a manduláját.

Tovább olvasok erről az időszakról >>

SALUTE (2013)

A pihenésből visszatérve megjelentették Change Your Life c. klipjüket, amellyel szerették volna bemutatni, hogy milyen őszinte barátság lett az övék, hála az X-Factornak. Ezután indultak turnézni a lányok először, ez volt a DNA turné. Még tartott a turné, amikor jelölték őket a Glamour Women of The Year-re, Nickelodeon Kids Choice Awards-on, 4Music Video Honours-on és a Virgin Media Awards-on.

Márciusban szerződést írtak alá a Schwarzkopf-al, akik áttervezték a hajukat. Így mind a négy lány kénytelen volt részt venni egy kisebb átalakításon. Ugyan ebben a hónapban a TESCO babákat adott ki róluk. Ugyan ebben a hónapban jelent meg következő klipjük a “How Ya Doin?”, melyben Missy Elliott is közreműködött.

Amerikába is eljutottak, ahol megdöntötték a Spice Girls rekordját, mivel a lányok egyből a 4. helyen nyitottak a BillBoard-on, míg a Spice Girsl 1996-os albuma csak a 6. helyen debütált. 2013-ban stúdióba vonultak, és kiadták következő albumukat Salute néven. Ez is, mint elődje, nagyon sikeresen nyitott, több országban is első helyen végzett.

Demi Lovato bejelentette, hogy a Neon Lights turnéján a lesz az előzenekara. Ezen felbuzdulva a lányok elindították az értékesítést önálló turnéjukra, a Salute Turnéra.

Tovább olvasok erről az időszakról >>

TURNÉK ÉVE (2014)

Év elején mutatták be Word Up számukat, amely egy sportjótékonysági rendezvény (Sport Relief) dala lett. Februárban No.1. lett az iTunes-on a Salute amerikában. Ebben a hónapban forgatták a Word Up klipjét is.

Demi turnéja február 8 és március 20 között tartott, ahol az előzenekar természetesen a Little Mix volt. Áprilisban nekiálltak próbálni a Salute Turnéra, majd május 16-án kezdődött meg, Anglia és Írország volt a fő cél.

A lányok már nagyon várták volna az amerikai turnéjukat, de vissza kellett mondaniuk, hogy nekiállhassanak a következő albumuknak.

Tovább olvasok erről az időszakról >>

BLACK MAGIC (2015)

Az év elején a Brit Awards-on erősítették meg a hírt, hogy év vége felé érkezik 3. albumuk, aminek hangzásvilága teljesen eltér az eddigiektől. A lányok több, mint 100 dalt írtak rá, és ezek közül válogattak.

A Little Mix éve csendesen telt, koncertezéssel és nyílvános eseményekkel, majd nyár elején jelentették meg Black Magic dalukat, amihez klip is készült. Britney-nek is írtak egy dalt, Pretty Girls néven, amit Iggy Azalea-val közösen énekelt. Ehhez a dalhoz hasonlít a OMG c. daluk is.

A Black Magic-hez hasonló léven, Gold Magic-ként piacra bocsátották saját parfümjüket is. Sajnos ezt egyelőre csakis Angliában lehet elérni. Júliusban kiszivárogtatták a 3. album borítóját is, itt derült ki, hogy Get Weird lesz a neve. Összesen 16 új dalt tartalmaz. November 6-án jelent meg, és hatalmas siker lett. Több országban is arany- és platinalemez lett, sőt több kislemez is hasonló sikereket ért el róla.

Tovább olvasok erről az időszakról >>

GLORY DAYS (2015)

Az évet mindegyik lány nyaralással és pihenéssel töltötte. Ekkor tudták meg, hogy nemcsak jelölték őket, hanem fel is lépnek a Brit Awards-on. Bár sajnos a jelölést nem sikerült beváltaniuk, a produkciójuk tökéletes lett, és mindenki dícsérte őket.

Tavasszal elindították Get Weird lemezük promótáló turnéját, mely először csak Angliára terjedt ki, végül eljutottak Japánba, Ausztráliába, Ázsiába és Európába is. Pletykálták, hogy Amerikába is hívták őket, de ezt a soron következő album munkálatai megcáfolták. A turné végül július 4-én ért véget.

Nem telt el egy év legutóbbi lemezük óta, és máris kijelentették, hogy gőzerővel dolgoznak 4. albumukon, ami teljesen más lesz, mint elődjei, hiszen azt akarják hogy játszák a klubbok is. Sőt több közreműködőt is szeretnének rá, mint pl.: Nicki Minaj. Az album munkálataiban segít a McFly is.

Júliusban megnyerték a Teen Choice Awards “Legjobb Nemzetközi Előadó” díjat! Bár nem tudtak ott lenni a díjátadón, nagyon hálásak rajongóiknak. Augusztusban részt vettek életük legelső V Fesztiválos fellépésükön is! Mind a két napon részt vettek, közel 130 000 ember előtt.

Októberben az X-Factorban publikálták Glory Days albumuk előgutárát, a Shout Out To My Ex-et. A dal 3 hétig volt number one!November 18-án kiadták a Glory Days-t, mely remekül nyitott több zenei listán is.

Tovább olvasok erről az időszakról >>

BRIT AWARDS GYŐZELEM (2017)

A lányok publikálták ‘Touch’ klipjüket január 19-én! Február 2-án útnak indultak Ariana Grande-val a Dangerous Woman turné keretein belül. Kiderült, hogy a No More Sad Songs lesz a 3. kislemez. Február 22-én megnyerték első Brit Awards díjukat, a Legjobb Brit Kislemez kategóriában, a Shout Out To My Ex-el.

A csapat sikere töretlen, ezt bizonyította az, hogy márciusban ők nyerték a Kids’ Choice Awards “Favorite Global Music Star” kategóriáját! Április 15-én befejeződött számukra a Dangerous Woman turné. A lányok közel 700 000 ember előtt léphettek fel 33 helyszínen! Május 21-én pedig kezdetét vette saját turnéjuk, a negyedik, Glory Days néven. A turné sikeresen zajlott ebben a hónapban, és június elején is, szinte teltházas koncertjeik voltak!

Júniusban ismét klippremierjük volt, a várva várt Power lett megfilmesítve. A klip Stormzy-val egészült ki, aki közreműködik a dalban. Jól szerepel, már közel 160 milliós nézettsége van. Júliusban a Glory Days és a Summer Shout Out turné állomásai zajlottak. Augusztusban a lányok javarészt pihenéssel és stúdiózással töltik idejüket.

Szeptember viszonylag csendesen telt a banda számára, hiszen ebben a hónapban csak 3 turné fellépésük volt. Október elején bejelentették, hogy novemberben kiadják a Glory Days : The Platinum Edition-t.

Tovább olvasok erről az időszakról >>

#LM5 (2018)

Az év eleje csendesen telt, a csapat az apró szünet alatt a pihenés mellett nekiállt az 5. Little Mix albumnak. Még januárban kiderült, hogy a Glory Days elérte a 3x Platina minősítést is. A lányokat ezen kívül jelölték az iHeart Radio Music Awards-on kettő, a Global Music Awards-on 4 kategóriában, és a Brit Awards-on is a Legjobb Videó és Legjobb Kislemez díjakra, a Touch dalukkal. Sajnos a Brits-en nem sikerült elnyerniük egyet sem, ám az IRMA-n és a GMA-n győzedelmeskedtek.

Tavasszal folytatták a #LM5 munkálatait, Jade és Leigh-Anne is Los Angelesbe utazott ennek kapcsán. Márciusban részt vettek a PopSprings-en, Japánban. Az a pletyka kelt szárnyra, hogy Ed Sheeran Camila Cabellonak szánt dala a lányokhoz került,így esélyes, hogy az új albumon szerepelni fog. Április végén egyes rajongók elkezdték feltételezni, hogy az X-Factorban Perrie válthatja Nicole-t a mentori székben, ám ezt hamar megcáfolták.

A Colab Dry Shampoo termékeihez a Little Mix-et kérte fel reklámarcnak, akik örömmel mondtak igent a megkeresésükre. Ezentúl a lányokkal promótálják a négy új száraz samponjukat. Június közepén páran kiszúrták, hogy a Love Island-hoz készülő CD-n egy új dal van említve a Cheat Codes-al közösen, aminek címe “Only You”. Sokáig nem kellett várnunk a hír megerősítésére, érkeztek sorban a dalrészletek, 22-én hivatalosan is megjelent lyrics videó formájában. E hónap végén jelentették be, hogy szeptemberben érkezik a saját sminkkollekciójuk, a LMX. Július 6-án elstartolt a telt házas The Summer Hits turnéjuk.

Szeptember 13-án jelent meg a Boots-on a LMX – By Little Mix kollekciójuk, ami óriási siker, a rajongók imádják és elégedettek vele. Októberben bejelentették a Woman Like Me c. dalukat, amiben Nicki Minaj is közreműködött, ráadásul 25-én a klip is megérkezett mellé. Még ebben a hónapban derült ki, hogy az 5. album november 16-án jelenik meg és LM5 lesz a neve.

Tovább olvasok erről az időszakról >>

2. BRIT díj (2019)

Bár 2018 év végén jelentették meg albumukat, január első felében nem igen hallattak magukról. Részt vettek a Brit Awards bejelentő eseményén, ahol kiderült, hogy idén is 2 díjra esélyesek. Ugyanebben a hónapban derült ki, hogy a Think About Us lesz a második kislemez, Ty Dolla $ign-el közösen adják ki. A februárban tartott BRIT Awardson felléptek a ‘Woman Like Me’ c. dalukkal, és hazavihették a ‘Legjobb Brit Videónak’ járó díjat is. Leigh-Anne és Jade ezután sikeresen részt vett a Comic Relief #ReturnToKili kihívásán.

Május végén jelentették be, hogy új dalt adnak ki, “Bounce Back” néven júniusban.

Tovább olvasok erről az időszakról >>