2019


Az LM5 2018-as megjelenése után az év elején elég csendesen indították. Január közepéig szinte nem is hallattak magukról. 12-én azonban részt vettek a Brits Are Coming nevezetű rendezvényen, ami a híres Brit Awards jelölés-bejelentő eseménye. Itt kiderült, hogy a Woman Like Me esélyes a legjobb videóra, a lányok pedig a legjobb csapat díjára! Sőt, kiderült, hogy a február 20-án tartandó eseményen fellépők is lesznek! Előadták élőben a ‘Think About Us‘ c. dalukat élő zenekarral a háttérben. Ugyan ebben a hónapban derült ki az is, hogy ez lesz az 5. album 2. kislemeze. Korábban pletykálták már, hogy Ty Dolla $ign közreműködik benne, ám ezt csak nagyon későn ismerték el a lányok. 25-én meg is jelentették a rapperrel közös változat dalszöveges videóját. Pár napra rá már részleteket szivárogtattak ki a hivatalos klipből is, amit február 1-jére ígértek, ám technikai gondok miatt csúszott, és csak 15-én jelent meg. 1-jén a holland The Voice-ban is előadták az LM5 két kislemezét.
Februárban megjelentek a BRIT Awards-on, ahol az est egyik legnagyobb showját nyújtották a ‘Woman Like Me‘ c. dalukkal, Ms Banks-el kiegészülve. Sikerült bezsebelniük a 2. díjukat is, először nyerték el a “Legjobb Brit Videó” díjat.

Luis Fonsi nevét is sokan megismerhették a Mixerek között, amikor az a pletyka indult el, hogy közös dalt rögzített a Little Mix-el, ami a ‘Senorita’ nevet kapta. Ezt azonban maga az énekes cáfolta meg Instagramon. Jesy később egy rajongói kérdésre azt felelte, hogy a BLACKPINK-el nagyon szívesen készítenének egy dalt, mert az óriási élmény lenne számukra. Hollandiai tartózkodásuk alatt Instagram Live-on keresztül árulta el Jesy és Perrie, hogy a BTS-el is dolgoznának együtt, ráadásul pár héten belül megkezdődnek az #LM6 első munkálatai!

Szintén év elején rántották le a leplet a Comic Relief résztvevőiről, a felsoroltak között pedig ott volt Jade és Leigh-Anne is! A két lány elutazott Tanzániába, és alig 7 nap alatt sikeresen fel is jutottak a Kilimandzsáró tetejére. Egy dokumentumfilmet is forgatott a BBC, ezt március 13-án vetítették le.

Március 7-én részt vettek a másodjára megrendezett Global Awards-on, ahol négy díjra voltak esélyesek, és kettőt sikerült is elnyerniük: Legjobb Dal (Woman Like Me) és Legjobb Csapat. Az este folyamán az LM5 két kislemezével fel is léptek. 16-án a Rays of Sunshine alapítvány vendégei voltak, ahol beteg gyerekekkel találkoztak, és akusztikus koncertet is adtak pár szerencsés rajongónak. A hónap végén felléptek a Global Teacher Prize rendezvényen Dubai-ban, ahol több népszerű dalukat adták elő több ezer ember előtt.
Fellépések terén április hónapban sem voltunk elárasztva, a King’s Day-en láthattuk csak őket, Hollandiában. Ide is legnépszerűbb dalaik közül válogattak.
Májusban Jade képviselte a Little Mix-et az LGBT Awards-on, ahol a “Change Makers” díjat nyerték el. Elárulta, hogy az X-Factor győzelem után szakemberre volt szükségük, hogy feldolgozzák a hirtelen jött hírnevet. Fontosnak tartotta megemlíteni még, hogy a műsor szerkesztőinek kötelességük lenne foglalkozni a versenyzőik mentális egészségével. A hónap végén, 26-án a Radio 1’s Big Weekend-en léptek fel.

Márciusban derült ki, hogy Leigh-Anne az Umbro márka újabb kollekciójának reklámarca lett. Ezen kívül a Glamour is interjút készített vele, és a tavaszi/nyári Rollacoaster számának címlapjára is felkerült. Jesy pedig bejelentette, hogy dokumentumfilmet forgatott a BBC-vel a hírnév által ért támadásokról, a mentális egészségről és a szociális média hatása a fiatalokra témakörökben. Március végén belelendültek az #LM6 munkálataiba is, Santa Monica városába utaztak, hogy ott írjanak meg pár dalt profi szakemberek segítségével. Jade és Leigh-Anne ekkor szerződött le a TwentySeven nevű céghez, mint hivatalos dalszerzők.
Áprilisban bejelentették az LM5 turné ausztráliai állomásait is, és úgy tűnik, hogy ezekkel együtt végleges is a turné. Leigh-Anne eközben elindította első saját márkáját, In’a’seashell néven, ami jelenleg fürdőruhákat készít. Perrie-t a Superga választotta az új kampányának arcává, és pár cipőt az ő nevével dobtak piacra is. Még Kate Middleton is ebből a kollekcióból választott magának lábbelit. Jade Tiszteletbeli Kitüntetésben részesült, melyet South-Shields-től kapta.
Májusban a Glamour Perrie-vel is elkészítette az első szóló interjúját, ebben részletesen beszélt a szorongásáról, és annak sötét oldalairól. Őszintén megnyílt, hogy segítsen a rajongóinak, akik hasonló cipőben járnak,mint ő. A hónapban azonban jó hírekkel is szolgáltak: egy Youtube websorozatot indítanak el (Mix It Up) , melynek az első 4 része amolyan “vacsoracsata” jellegű, “Eat In With Little Mix” néven érkeztek.

Bejelentették új dalukat is, ami a “Bounce Back” nevet kapta, elsőként a Radio 1’s Bik Weekend-en mutattak belőle egy kis részletet, majd később Instagramon közölték a kislemez borítóját és a megjelenésének időpontját (június 14.).

Perrie június 1-jén részt vett az UEFA Bajnokok Ligájának döntőjén, mint szurkoló. Barátját, Alexet támogatta, aki a Liverpool-ban játszik. A csapat ugyanis a Tottenham ellen játszott, akiket 2:0-ra le is győztek, így megszerezte 6. BL győzelmét a Pool. A szépséges énekesnő ezután a pályán ünnepelt szerelmével.