2012

 

A DNA éve…

Január 25-én részt vettek a National Television Awards-on, és előadták az X-Factorban is hallható En Vogue – Don’t Let Go feldolgozását. Ezen a díjátadón Tulisa és Gary Barlow is megjelentek, hiszen az X-Factor nyert a “The Best of Talent Show” díjat. 2012. májusában beszámoltak arról, hogy szerződést kötöttek a Vivid és a Bravado cégekkel, akikkel közösen játékokat, babákat és egyéb kiegészítőket bocsátanak ki. Az X-Factor hagyományos turnékörútján is részt vettek, ahol pár nagy brit városban léphettek fel, és kóstolhattak bele a turnézásba.

Júniusban első kampányszereplésüket is megkapták. Az M&M’s felkérte őket, hogy Erzsébet királynő gyémántjubileumának tiszteletére szerepeljenek a cég kampányában.

A debütáló albumuk előtt sem hagyták újdonságok nélkül a rajongóikat. Több feldolgozást is feltöltöttek a YouTube fiókjukra. Beyonce “End Of Time” a capella verziójáért rengeteg pozitív visszajelzést kaptak, legfőképp a köztük levő harmóniát dícsérték. Később egy újabb cover jelent meg, a Fun és Janelle Monáe közöse, a We Are Young-ja lett a következő kiszemeltjük. Egy stúdióban vették fel a hozzá készült videót.

Ezek után úgy érezték, itt az ideje saját dallal is elkápráztatni a közönséget. Június 1-jén meghirdették a Wings-t, melyet Alan Carr: Chatty Man show-jában láthattak először. Picivel több, mint egy hónapot kellett várni a videójára, ami július 25-én került fel YouTube-ra. A dalt először július 1-jén adták elő a T4 Beach Beach-en. A dal rögtön az első helyeken debütált. Augusztus 31-én megjelent az első önéletrajzi könyvük, a Ready To Fly, mely az X-Factoros időszakukról tár fel izgalmas kulissza-dolgokat. Ezáltal jobban megismerhetjük a lányok személyiségét, és azt is, hogy miken mentek keresztül.

Októberben a lányok Ausztráliába repültek promótálás céljából. A rajongóik létszáma egyre jobban bővült, így látogatást tettek Melbourne-ben és Sydney-ben is. Az utazásuk egy hétig tartott, és folyamatosan járták a helyi rádiókat. Felléptek az X-Factorban és a Sunrise-ban is. Az ottani iTunes-on a daluk a 2. helyig jutott. Még ebben a hónapban kiadták a DNA kislemezt, mely nem ért el akkora sikereket, mint elődje.

Novemberben megjelent első önálló albumuk, mely a DNA nevet kapta. Olyan híres előadók dolgoztak rajta, mint a Girls Aloud tagja, Nicola Roberts. Ő például a “Going Nowhere” írásában műküdött közre. Az album Írországban és az Egyesült Királyságban a #3. helyig menetelt. Egyes pletykák szerint már az X-Factor ideje alatt kezdték el írni nekik a dalokat az albumra.

Karácsony előtt bejelentették, hogy piacra dobnak a Primark-al közösen gyerekek számára egy LM ruhakollekciót. Felléphettek életük első Jingle Bell Ball-ján, amit Perrie egy mandulaműtét miatt kénytelen volt kihagyni. A lányok bebizonyították, hogy így is képesek színpadra állni, tökéletes műsort adtak rajongóiknak.