2011


A kezdetek…

A zenekar története ott kezdődik, amikor Perrie Edwards, Jade Thirwall, Jesy Nelson és Leigh-Anne Pinnock jelentkezett a brit X-Factorba. A 8. évadban a lányok külön-külön indultak,ám a mentorok házáig nem sikerült eljutniuk. A mentorok felajánlották nekik, hogy csapatként bentmaradhatnak. Így került a Faux Paus-ba Jesy és Perrie . Sajnos így is kiestek, viszont látták bennük a lehetőséget, így az Orion bandából Jade és Leigh csatlakozott a lányokhoz. Így történt, hogy 2011. augusztus 19-én együtt álltak mentoruk elé, mint Rhytmix. Az újonnan alakult csapat Tulisa-t kapta mentorául, aki előtt Fergie “Big Girsl Don’t Cry” és Justin Timberlake “Cry Me A River” c.dalát adták elő. Olyannyira jól sikerült a produkció, hogy az énekesnő úgy döntött, viszi őket magával az élő showba!

Ettől a pillanattól kezdve a lányokra rengeteg ének- és táncpróba várt. Szinte felrobbantották az X-Factor színpadát, akármikor csak megjelentek. A mentorok meg voltak velük elégedve, és a közönséget is elbűvölték. Könnyedén jutottak tovább az adásokban. A negyedik héten egy váratlan hír került a napvilágra: a Rhytmix nevet meg kellett változtatniuk jogi okok miatt. Ugyanis egy brightoni jótékonysági szervezet 1999 óta ezen a néven működik. Hosszas ötletelések után ekkor Little Mix-re változtatták nevüket.

Következik újabb 5 hét, és a négy ismeretlenből legjobb barátnők lettek. Így erősítve a zenekar hitelességét és erősségét, mely végül egészen a dobogó legfelső fokáig repítette őket. Ezzel nem csak a 2011-es évadot nyerték meg, hanem ők lettek az első győztes csapat az X-Factor történelmében. Mindez 2011. december 11-én történt. A döntőben bejelentették, hogy kiadásra kerül egy négy dalt tartalmazó kislemez, a Cannonball. Rajta szerepel a címadó, Cannonball, Superbass, E.T., Don’t Let Go (Love) dalok, amiket az élő adások során előadtak.

A dal első helyen debütált az Egyesült Királyság Singles Chartján, a legkelendőbb kislemez lett 2011-ben, a karácsonyra kiadtott verzióból több, mint 210 000 példányt adtak el már az első héten. A listákon 19 hétig szerepelt.

A győzelem után a SYCO kiadónál alá is írták a debütáló albumukat, december 14-én. A munkálatok csak ezután kezdődtek.