2018

 

Az év eleje csendesen telt, a csapat az apró szünet alatt a pihenés mellett nekiállt az 5. Little Mix albumnak. Még januárban kiderült, hogy a Glory Days elérte a 3x Platina minősítést is. A lányokat ezen kívül jelölték az iHeart Radio Music Awards-on kettő, a Global Music Awards-on 4 kategóriában, és a Brit Awards-on is a Legjobb Videó és Legjobb Kislemez díjakra, a Touch dalukkal. Sajnos a Brits-en nem sikerült elnyerniük egyet sem, ám az IRMA-n és a GMA-n győzedelmeskedtek.

Márciusban részt vettek a PopSprings-en, Japánban, ott is tartózkodtak pár napig a koncert után. Itt egy interjúban elárulták, hogy egy dal már el is készült. Hazaérkezésükkor nem pihentek sokáig, folytatták a #LM5 album munkálatait. Áprilisban Jade és Leigh-Anne elmentek a Coachellára, ahol élőben nézhették meg Beyoncé koncertjét. Ezután kezdődtek meg a dalok írásai, egy ideig még Los Angelesben tartózkodtak.

Felreppentek a pletykák, miszerint az idei év csendes lesz a csapat számára, ugyanis elvileg Perrie lesz a 4. mentora a brit The X-Factornak. A hír még nem lett megerősítve.

Májusban folyamatosan felváltva stúdióztak, keményen készülnek a #LM5-el! Június elején a Love Island válogatás albumának bejelentésekor kiszúrták, hogy egy új Little Mix dal szerepel rajta, méghozzá a Cheat Codes-al! A dal az “Only You” nevet kapta, június 22-én pedig hivatalosan is megjelent. Még ebben a hónapban bejelentették, hogy szeptemberben érkezik a saját sminkkollekciójuk, ami a LMX nevet kapta.

Július 6-án elstartolt a telt házas The Summer Hits turnéjuk, itt a legnagyobb slágereiket adták elő.

Szeptember végén merült fel a pletyka, miszerint klipet forgatnak egy új dalhoz, amiben Nicki Minaj is közreműködik. Októberben meg is erősítették, hogy érkezik az 5. album első kislemeze, a “Woman Like Me”, és Nicki is szerepel benne. Ugyanebben a hónapban jelent meg a dal kisfilmje is. Egyúttal bejelentették, hogy az új album az LM5 nevet kapta, és az előjegyzés is lehetővé vált. Nemsokkal ezután kiderült, hogy elhagyták a SYCO-t, az RCA-nál írtak alá.

November 16-án jelent meg az album, és vele együtt két promóklip is, az egyik a “Strip”, másik pedig Kamille-l közös “More Than Words”. A Strip miatt rengeteg támadás érte őket Twitteren, miszerint a meztelenséggel próbálják eladni a dalukat, holott ők ezzel csak azt akarták elérni, hogy mindenki szeresse magát úgy, ahogy van, a hibáival együtt.

Az LM5 már decemberben átlépte a 100 ezer eladást, és nagyon jól nyitott. A lányokat rengeteg helyre hívják fellépni, több tv-s szereplésük is volt.  Két év után újra a Capital FM Jingle Bell Ball-ján léphettek fel, ami óriási öröm volt nekik.