2016

 

A Glory Days időszak…

A 2016-os év elején nem sok mindent hallhattunk a Little Mix-ről. Januárt és februárt főleg pihenéssel és próbákkal töltötték, hiszen márciusban útjára indítják Get Weird turnéjukat. Ekkor derült ki, hogy fellépnek a Brit Awards-on, és végre először jelöltek is lettek 2 kategóriában is. A Brit Awards-on kiderül, hogy ezévben sem tétlenkednek, szeretnének egy negyedik albumot is, ami teljesen más lenne, mint elődjei. Bár óriási előadást nyújtottak a díjátadón, a kategóriákban nem sikerült győzedelmeskedniük.

Januárban kezdték el kiszivárogtatni a Secret Love Song klipjének kislemez fotóit. A videót még decemberben forgatták, így már csak az utolsó simításokat végezték rajta. A pihenésről visszatérve rengeteget láthatták a lányokat a SYCO stúdiójánál, ezzel erősítve, hogy valóban dolgoznak az új albumon. Február elején megjelent a SLS klipje, ami Valentin-napig számos országban nem volt elérhető. A Get Weird turné kezdete előtt bejelentették, hogy kiterjesztik Európára is. Percek alatt elfogytak a jegyek az állomásokra.

Március 13-án elkezdődött a Get Weird turné, Cardiffban. A turné állomásai javarészt teltházasak voltak. Még ebben a hónapban felmerült a gyanúja annak, hogy újabb videóklipet forgatnak. A turné továbbra is sikeresen dübörgött tovább. Egy hónap titkolózás után áprilisban lerántották a leplet a 4. kislemezükről. A “Hair”-hez forgattak klipet, és a dalban Sean Paul is közreműködik. 20-án meg is érkezett, melyben a lányok egy igazi csajos pizsipartit tartanak.

Májusban bejelentették, hogy a Cornetto – Make A Move kampányának arcai lettek, melyhez különböző vicces videókat forgattak. Június elején Perrie Snapchat-en keresztül árulta el, hogy ismételten az USA Pro-val dolgoznak együtt. Pár nap múlva meg is jelent a Zen Range kollekció. Mint később kiderült, egy másik fotósorozat is készült róluk, itt színesebb szetteket promótálnak.

Június 21-én megerősítették, hogy valóban dolgoznak a 4. albumon, melyet még karácsony előtt meg akarnak jelentetni. Júliusban megjelent a 2. parfümük, a Wishmaker, és befejezték a Get Weird turnéjukat is. Augusztusban egy titkos projekten is dolgoztak. Ebben a hónapban részt vettek a V Fesztiválon, mint fellépők, és egy ott készült interjúban elárulták, hogy októberben érkezik a 4. album első kislemeze.

Szeptember elején derült ki, hogy kiadják 2. önéletrajzi könyvüket, az Our World-t. Több mindenről lerántják a leplet az életükkel kapcsolatban, őszintén beszélnek kapcsolataikról, betegségeikről,stb… Október 20-án fog megjelenni, és a Penguin Books adja ki. Szeptember 23-án kiderült, hogy Ariana Grande előzenekara lesznek a Dangerous Woman turné Amerikai állomásain. Október első napian jelent meg a Shout Out To My Ex borítója, erről a kislemezről beszéltek a V Fesztiválon. A dal egy vidám szakítós hangulatot teremt, legfőképp az exeiknek szól. Ezután bejelentették, hogy az X-Factorban lesz először hallható a klippremier előtt. A fellépésük előtt azonban egy újabb hírrel jelentkeztek. A negyedik albumot is beharangozták, ami a Glory Days nevet kapta, november 18-án fog megjelenni, tartalmazza a SOTME-t, és a Get Weird turné DVD-jét is. Ezen kívül 15 dalt fog tartalmazni a deluxe kiadás. Sőt, az album turnéjának egyes állomásait is rögtön kiszivárogtatták. Október 20-án megjelent az Our World, ami 300 oldalban foglalja össze a történteket az X-Factor óta. Rá egy nappal megérkezett a várva várt klip, a Shout Out To My Ex videója, melyet augusztusban forgattak Spanyolországban. A dal rögtön #1. lett, és három hétig tartotta is pozícióját.

A Glory Days megjelenése előtt folyamatosan szivárogtatták ki az új dalok egy részét vagy akár teljes egészét. Novemberben kiderült, hogy részt vesznek ebben az évben is a Jingle Bell Ball-on. Az USA Pro-val közös kollekciójuk az album előtti napokban jelent meg, a cég elárulta, terveznek még többet is a Little Mix-l. A Glory Days hivatalos megjelenése után egy rövid Road Trip-re invitálták a rajongókat, a turnéjuk Európai helyszíneit is ekkor jelentették be.

Az év végét azzal töltötték, hogy különböző rádiókban és televíziós műsorokban reklámozták az albumukat. Decemberben azonban közölték, hogy a második kislemez a Touch lesz, melyhez még október végén forgattak klipet. S ha ez még nem elég, újabb X-factoros fellépést is bejelentettek. Itt az Oops és a Touch single-ket adták elő.