X-Factor

A 2011-es X-Factor hozta meg a négy lánynak a hírnevet. Jesy, Jade, Perrie és Leigh-Anne külön indultak, de a sors úgy hozta, hogy csapattá váljanak. Négy idegenből így lettek legjobb barátnők, és győztesek. Tudd meg, hogy mi vezetett a dicső fináléig!


Válogatás – Tábor – Mentorok háza

Jesy Nelson, Perrie Edwards, Jade Thirlwall és Leigh-Anne Pinnock nem hétköznapi tinédzser lányok. Különleges hanggal rendelkeznek, ezért indultak is az X-Factorba, Angliában. Bár mindannyian lenyűgözték a zsűrit a válogatón,a tábor nem ment ilyen könnyen.  Egyikőjüknek sem sikerült szólóban a továbbjutás, de a mentorok nem akarták ilyen könnyen elengedni őket. Csapatokba rendezték azokat a versenyzőket, akikben láttak még esélyt. Így történt, hogy Jesy és Perrie a Faux Pausba, Leigh és Jade az Onionba került. A későbbiekben még rosszabb hír várta őket: csapatokként sem sikerült lenyűgözniük a mentorokat. Ekkor Tulisa-nak és Kelly-nek az az ötlete támadt, hogy mi lenne,ha kreálnának egy friss, fiatalos lánybandát. Visszahívták Perrie-t és a többieket, majd felajánlották nekik, hogy együtt, csapatként folytathatják. Így alakult meg a Rhytmix. Szerencséjükre Tulisa-t kapták mentorjukként, akit teljesen elbűvölt a produkciójuk, és Jessie J-vel közös megegyezés alapján magával vitte a lányokat az élő showba!

Szólóban énekelt dalok:

Perrie: Alanis Morisette – You Oughta Know (megnézem)

Jesy: Jazmine Sullivan – Bust Your Windows (megnézem) –> mindenkié egyben!

Jade: The Beatles – I Wanna Hold Your Hand 

Leigh-Anne: Rihanna – Only Girl

Tábor:

Faux Paus – Destiny’s Child – Survivor (megnézem)

Mentorok háza:

Fergie – Big Girls Don’t Cry (megnézem)
Justin Timberlake – Cry Me A River (megnézem)


1.show – 2.show – 3.show

Az első adásban Nicki Minaj megaslágerével indítottak. A mentorokat már ekkor lenyűgözték, nem győzték hangsúlyozni, hogy mennyire jók együtt csapatban.Gary Barlow megjegyezte, hogy a Rhythmix a legjobb banda, ami valaha az X-Factorban szerepelt. A közönség szívét is hamar elnyerték, hiszen simán továbbjutottak a 2. élő showba! A következő héten sem volt könnyű dolguk, rengeteg próbájuk volt. Az is kiderül, hogy a lányok mennyire édesszájúak. Itt Nelly Furtado dalával énekelték be magukat a 3. showba. Ez volt a Rock hét. Egy mashup-al készültek. A mentorok szerint ezek a dalok nem voltak igazi rock dalok. Tulisa itt nem jól választotta ki a zeneszámokat. Bemutatkozó kisvideójukban elárulják, hogy olyanok egymásnak, mint a testvérek. Sőt, itt Jade megemlíti, hogy Perrie Steve Perry-ről kapta a nevét.A dal incidens ellenére itt sem volt kérdéses, hogy továbbjutnak-e. 

Dalok:

1.show: Nicki Minaj- Super Bass (megnézem)
2.show: Nelly Furtado – I’m Like A Bird  (megnézem)
3.show: Kesha – Tik-tok & Salt n Pepa -Push It Real Good  (megnézem)


4.show – 5.show – 6.show

A 4. élő showra való felkészülés nem indult valami jól. Jesy teljesen összeomlott az őt ért online sértő kommentek miatt, de szerencsére a lányok végig mellette álltak, és támogatták csapattársukat. Sőt, Cher Lloyd, akit régebben rengetegen támadtak X-Factoros időszakában, felhívta őt, és jó tanácsokat adott. De nem ez volt az egyetlen negatívum azon a héten: szerzői jogok miatt meg kellett válniuk a Rhythmix névtől, így lett Little Mix a nevük. A 4. adás Halloween-i hangulatú volt, és a lányok ehhez illő sminkben adták elő Katy Perry egyik hatalmas slágerét. Természetesen könnyen vették az akadályokat, és tovább meneteltek az 5. adásba. Eljutottak Jessie J koncertjére is, ahol az énekesnő fel is hívta őket a színpadra, majd együtt énekelték a Price Tag-et. Ezután az X-Factor színpadán remekeltek Rihanna régebbi dalával. Ebben az adásban Tulisa másik mentoráltjai is kiestek, így csakis ők maradtak az énekesnő csapatai közül. Tulisa minden erejét a Little Mix-be fektette, és meg is lett az eredménye a kemény munkájuknak. A 6. műsorban Lady Gaga és a Queen mashupját adták elő, és sikeresen tovább léphettek a 7. showba.

Dalok:

4.show: Katy Perry – E.T.  (megnézem)
5.show: Rihanna – Don’t stop the music  (megnézem)
6.show: Queen – Radio Ga Ga & Lady Gaga – Telephone  (megnézem)


7.show – 8.show

A lányokat nem más, mint a The Saturdays látogatta meg a 7. héten. A brit lánycsapat tanácsokkal látta el őket, és szurkolnak nekik! A Little Mix még a Twilight premierjére is eljutott, ahol maga Taylor Lautner küldött nekik egy videót, amelyben elmondja,hogy szurkol nekik! Ebben az adásban az En Vogue sikeres dalát, a Don’t Let Go-t énekelték el. A következő héten Tulisa elvitte őket a Winter Wonderland-be, ahol egy kicsit kikapcsolódhattak a lányok! Ezután újult erővel vetették bele magukat a próbákba, hiszen most 2 dallal kellett készülniük. Ez volt Justin Bieber legismertebb dala, a Baby és Diana Ross Baby Love mashupje! Második dalként Christina Aquilera Beautiful c. slágerét választották. 

Dalok:

7.show: En Vogue – Don’t Let Go (megnézem)
8.show: Justin Bieber – Baby & Diana Ross – Baby Love  (megnézem)
                Christina Aguilera – Beautiful  (megnézem)


Elődöntő

A Little Mix sikeresen bejutott a legjobb 4 közé. Azon a héten a Hugo premierre is eljuthattak, ahol tudatosultak az óriási rajongótáborukról. Itt fel is léptek a Don’t Let Go-val. A lányok itt még fel sem tudták fogni, hogy csapatként eddig eljutottak. Egy évvel az adás előtt Jesy egy bárban dolgozott, Jade és Perrie befejezték a főiskolát, Leigh pedig pizzát szállított. Jessie J ismét meglátogatta őket, remélve, hogy eljutnak a döntőig. Az X-Factort életük legjobb dolgának tekintik, főleg, hogy megismerték egymást. Az elődöntőben Kim Wilde dalával nyitottak.Gary Barlow itt mondja Perrie-nek, hogy ő a legjobb énekes a bandából! Másodikként Beyonce If I Were A Boy dala volt. A mentorok ezek után az új generáció legjobb lánycsapatának nevezik, a csapat, akik megváltoztatják a világot. Következő nap volt az eredményhirdetés, itt Wilson Phillips dalát adták elő a többiekkel . Amelia Lily, Misha B és Marcus Collins maradt rajtuk kívül a legjobb 4-ben, a végén viszont Misha B búcsúzott.

Dalok:

1.: Kim Wilde – You Keep Me Hangin’ On (megnézem)
2.: Beyonce – If I Were A Boy  (megnézem)
3.: Wilson Phillips – Hold On (megnézem)


A döntő

Miután a Little Mix nevét mondták ki az előző adásban először,a lányok hihetetlenül boldogok voltak. A műsor előtt ellátogattak mind a négy lány városába. Először Leigh általános iskolája volt a cél, a High Wycombe, majd Jesy helyi bevásárlóközpontja,Romfordban, végül Perrie és Jade anyukája South Shields-ben. Itt Perrie családi házában vendégeskedtek. Majd Jade az egyik színházba kalauzolt el mindenkit. A nap végére tűzijátékot is kaptak! Kezdésképp Florence and the Machine dalával robbantották fel a színpadot! Tulisa-ról is ejtenek pár szót, miszerint ő egy fantasztikus személy. Nemcsak a mentoruk, hanem a legjobb barátjuk lett, ő a Little Mix 5. tagja. Közösen egy Alicia Keys összeállítást adtak elő. 

Dalok:

1.: Florence and the Machine – You’ve Got The Love (megnézem)
2.: Envogue – What’s It Gonna Be (megnézem)
3.: Alicia Keys – I Ain’t Got You – Empire State of Mind  (megnézem)

Az összesítésből kiderült, hogy Amelia Lily a 3. helyen végzett. Ezután az összes döntős együtt egy party-dal összeállítást énekeltek el. A döntősök ezután a “győztes dalt”, a Cannonball-t adták elő. Ezután következett az eredményhirdetés, amit Tulisa kicsi muffinjai nyertek. A lányok kezükbe is vehették a Cannonball kislemezét. 

Dalok:

1.: Calvin Harris – We Found Love & LMFAO – Party Rock Anthem & Jennifer Lopez – On the Floor & Maroon 5 – Move Like Jagger & Lady Gaga – Edge Of Glory  (megnézem)
2.: Damien Rice –  Cannonball  (megnézem)