Életrajz

Jade Amelia Thirlwall 1992. december 26-án született Dél Shields-ben. Édesanyja, Norma egyedül nevelte fel a testvérével, Karl-lal együtt. Először diákként, sok énekversenyen vett részt a környékükön. Közeli barátok voltak az X Factor 6. szériájának győztesével Joe McElderry-vel, aki szintén Dél Shields-ből származik. Sokat duetteztek együtt. Korán elkezdett énekelni, 3 és 15 éves kora között a Steps Dance & Fitness-be járt Dél Shields-ben, ahol a tánctanára Pam Eglintine, aki így nyilatkozott Jade-ről.

,,Mindig jó énekes volt és nagyon keményen dolgozott mindenen, amit csinált. Jade egy nagyon szégyenlős, csendes lány volt.  Ahogy haladt a tánccal, tudtam, hogy egyszer még sokra viszi, mert ez a természetében volt. Csodálatos hangja van! Már kiskorától kezdve erőteljes hangja volt.”

Jade egy nagyon szégyenlős, csendes lány volt. 9 évesen a Performers’ Stage iskolában tanult Dél Shields-ben. 13 évesen felkérték, hogy énekeljen az iskolai kórusban. Az iskolai tanára is nyilatkozott róla.

,,Jade számtalanszor fellépett iskolai rendezvényeken, énekelt a cunami áldozatainak tartott adományon is.”

16 éves korától kezdve pedig kocsmákban és klubbokban lépett fel. Édesanyja, Norma mesélt erről az időszakról.

,,Jade koncertezett, ahova elhívta Joe-t is, hogy énekeljen vele. Felléptek fesztiválokon és jótékonysági koncerteken is.”

Jade kétszer is jelentkezett az X Factorba, egyszer 2008-ban, majd 2010-ben is. Mindkétszer hazament, önbizalom hiányában, ám 2011-ben újra jelentkezett, sikeresen, ahol az “I Want to Hold Your Hand”-t adta elő. Később őt is beválasztották az akkor még Rhytmix néven futó csapatba, amit később megváltoztattak Little Mix-re.