Popline interjú Leigh-Anne Pinnock-al

Leigh-Anne-t nemrégiben a Popline faggatta az új albumról, a közreműködésekről és mindenről, ami most aktuális a Little Mix-nek. Rengeteg hasznos dolgot megtudhatunk ebből az interjúból!

Szia Leigh-Anne! Hogy vagy csajszi?
Jól vagyok, köszönöm. Miújság veled?

Remekül vagyok! Először is szeretném neked elmondani,hogy óriási rajongód vagyok, és nagyon boldoggá tesz az,hogy újra beszélgethetek veled! A tavalyi beszélgetésünk is fantasztikus érzés volt, és csodálatosan beszélsz!
Ahh! Köszönöm! Aranyos vagy!

Tehát beszéljünk az új albumról, a “#LM5”-ről… A szerelmi ügyeket és a párkapcsolatokat most hanyagoltátok, és egy kicsit erősebb témát karoltatok fel, a nőket és az LGBT közösségeket helyeztétek előtérbe. Ezek már előfordultak korábban is… Miért döntöttetek úgy, hogy ezt a vonalat követitek az új albumnál?
Amikor ezt az albumot írtuk,azt éreztük,hogy az emberek felhatalmaznak minket erre. Valójában teljesen természetesen történt. Azt hiszem ez az, minden olyan dolog, ami érinti a nőket. Összegyűjtjük a nőket. Szeretnénk ezt kiemelni. Csak annyit akartunk,hogy az emberek hallják az albumot és jól érezzék magukat, különösebben azért is, mert mást látnak a médiában… Akarom,hogy tudják, hogy önmaguk is lehetnek, nem kell másnak tettetni magukat. Tehát ez az album ezért is felhatalmazó. És pontosan így éreztem magamat, amikor meghallgattam – jól éreztem magam és ez az, amit mindenki fog érezni.

Több különböző zenei stílust hallhatunk az albumon, de mégis mi volt a legnagyobb befolyással az LM5-ön?
Természetesen a hip-hop. Ezúttal ebbe az irányba haladunk majd. Szerintem a dalok sokkal királyabbak. Nekem az ilyen stílusúak a kedvenceim,és talán ezért is lett ez a kedvenc albumom. Olyan dalok készültek, amiket én egyébként is hallgatok. Ez volt az, amit akartunk elérni vele, ez tőlünk van, ez az, amit szeretünk, és még mindig egyedi a hangzásunk. Azt hiszem a Little Mix-nek van egy saját hangja, és a dalainknak is van egy jellegzetes “Little Mix hangzása”. Ez még mindig a megszokott stílusunk, de kicsit vagányabb, merészebb.

Végül sikerült egy közös dalt összehozni Nicki Minaj-al is, ez egy régi álmotok volt. Hogy érezted magad,amikor ez kiderült?
Nicki Minaj-t 7 éve akartuk már, mindig is együtt akartunk vele dolgozni, és ez végre meg is történt! Szerette a dalt, és ez számunkra teljesen elképesztő volt, az álmunk valóra vált. És az EMA-n is vele énekeltünk, ami szintén hihetetlen volt! Még mindig nem hiszem el…a felhők közt járok! Hihetetlen volt!

Az új albumon van egy kicsi “latinos” hangzás is, különösen a “Think About Us”-ban, amiben eredetileg Maluma is közreműködött volna, de ezt végül elvetettétek, mert női közreműködőket akartatok. Igaz ez?
Általában kapunk pár dalt, és néha nem a megfelelő időben érkeznek ezek…Ez kedves, elképesztő, hogy velünk akar dolgozni! Nagyon jó dalt küldött. De mindenképpen akarunk vele a jövőben dolgozni.

De felvettétek vele?
Igen! Valamit felvettünk.

És mikor hallhatjuk?
Az albumon nem lesz rajta. És mint említettem,ha olyan lenne a dal, kiadnánk. Reméljük egy másik projektnél szerepet kap majd.

Milyen érzés neked az,hogy a generációnk egyetlen lánybandájának tagja vagy, még mindig együtt vagytok, ráadásul az összes alapító tag megvan? Szerinted mi a különbség a Little Mix és a többi lánycsapat között, akik feloszlottak vagy épp szüneten vannak?
Úgy gondolom ez annak köszönhető,hogy mi valóban legjobb barátok vagyunk, nincs közöttünk kiemelt “sztár”, fő tag, egyenrangúak vagyunk. Féltékenység nélkül dolgozunk. A legfontosabb,hogy egyenrangúságnak kell lennie, anélkül nem működne. Azért is gondolom ezt, mert régóta együtt vagyunk, mindannyian másfélék vagyunk, ez adja azt a különleges “Little Mix hatást”. Olyanok vagyunk,mint egy család. Közel állunk egymáshoz és szeretjük egymást!

Az új album megjelenése után tervbe vettetek már egy újat?
Azt hiszem, mi mindig egy következő albumon agyalunk,de komolyan. De most nem akarok beszélni ilyen határidőkről. A következő évben turnézunk, izgatottan várjuk már. Egyelőre várjuk,hogy megjelenjen az album, reméljük,hogy ez lesz a legsikeresebb – elképesztő lenne! Aztán meglátjuk.

A tavalyi turné előtt elárultam,hogy elmegyek a Newcastle-i állomásra – és így is történt. Hihetetlen volt! Csodálatos showt csináltok! Szeretném tudni,hogy mivel akarjátok felülmúlni az előző turnét? Úgy érzitek,hogy nyomás alatt vagytok ez miatt, hogy jobbat mutassatok,mint korábban?
Ahh,milyen aranyos! Köszönöm! Hát igen, érezzük a nyomást, de nyilvánvalóan tisztában vagyunk azzal,hogy jobbnak kell lenni. Megígérjük,hogy remek show-t készítünk nektek! A koreográfia és a jelmezek is jók lesznek. Szeretnénk egy élő zenekart is,hogy különbözzön az eddigi turnéktól. Ez nagyot dobna a műsoron. Fantasztikus lenne.

Mindent megteszek,hogy újra láthassalak!
Igen, hihetetlen lesz! És reméljük, eljutunk Brazíliába is.

Pontosan ezt akartam kérdezni. Végre eljuttok Brazíliába is? Jövőre?
Valójában az én személyes álmom a Latin-Amerikai turné, a lányoknak is ez az. Nem egy turné lesz, mert tudjuk,hogy mennyi rajongónk van ott. Hihetetlenek vagytok. Látnunk kell titeket,nincs kétség! Majd a következő évben!

A csodás beszélgetésünk végén megkérdezném,hogy a ‘Joan Of Arc’ klipjét mikor kapjuk meg teljes egészében? Láttunk pár részletet…
Nos…nem vagyunk benne biztosak,hogy kiadjuk, csak a kicsi részleteinket akartuk bemutatni. De úgy néz ki,hogy nagyon sokan akarják látni, megfontoljuk!

Amint elbúcsúztam tőle,még megkérdezte,hogy melyik a kedvenc dalom, amire azonnal válaszoltam: Wasabi, Think About Us, Woman’s World, Joan Of Arc.  Még pár szót csevegtünk, majd elárulta, hogy volt egy dal, amit ő írt,és aggódott a reakciók miatt.

Jade-el együtt írtuk a “Notice”-t, ez az egyik kedvencem. Szeretek mindent, ami lassú ballada. Tehát ez az egyik kedvencem és a “Told You So”, imádom!

(c) Saját fordítás!