LM5 – az ötödik album


Az 5. albumuknak a 2017-es Glory Days turné után álltak neki. Már akkor rengeteg időt töltöttek a stúdióban, és csak a nyaralásaik és az ünnepek miatt szakították meg párszor. A #LM5 hashtag és elnevezés ekkor terjedt el a rajongóiknál.

2018 elején Leigh-Anne adott egy interjút egy megjelenése alkalmával, ahol elárulta, hogy teljesen más lesz, mint az eddigiek, próbálják felülmúlni a Glory Days-t. Több girl power dalra számíthatunk.  Az évük java része stúdiózással telt, Jade és Leigh még Los Angelesbe is elutazott, ahol több napot zeneírással töltöttek. Bár az első kislemez megjelenését nyárra ígérték, nem sikerült ezt betartaniuk. Instagramon többször is megosztottak videókat, amik alatt az új zenék részletei mentek, ezek által bepillantást nyerhettünk az összes dalba és az új anyagba.

Ugyanezen év őszén felmerült a pletyka, miszerint videót forgatnak a “Woman Like Me” c. dalukhoz, amiben Nicki Minaj is közreműködik. Szeptember végén ezt megerősítették, október 12-én pedig meg is jelent a dal, mint az LM5 első kislemeze. Az album hivatalos megjelenése 2018.november 16.! Már decemberben sikerült átlépnie a 100 ezres eladási számot a briteknél. Karácsonyra pedig a 100 milliós megtekintést is elérte a klip!

Bár megjelent a Strip és a More Than Words is klip formájában, ezeket mégsem tekintik kislemeznek. Bejelentésük alapján a ‘Think About Us’ lett az LM5 második kislemeze, február 1-re ígérték, ám technikai okok miatt késett a klip.