DNA – Első album


DNA a Little Mix bemutatkozó albuma. 2012. november 19-én jelent meg, a Syco kiadó által. A lemezt 2011 decemberében kezdték el rögzíteni, a munkálatok egészen ’12 szeptemberéig tartottak. Az albumon keveredik a pop és az R&B. A DNA-re dalt írt többek közt a Girls Aloud egykori tagja, Nicola Robert is, és Shaznay Lewis is az All Saints-ből. A kritikusok többnyire pozitív véleménnyen voltak a korongról. Az első kislemez a Wings volt, ami több országban #1. lett, mint Ausztrália, Új-Zéland, Szlovákia, Csehország, Magyarország, Belgium, Kanada és az USA. Ezután további 3 kislemez jelent meg, a DNA, Change Your Life és a How Ya Doin’?. Ezek a dalok a hivatalos listákon mind Top 20-as helyezést értek el.

Röviddel azután, hogy a Little Mix megnyerte a 2011-es X-Factort, Gary Barlow és Biff Stannard pletykálták, hogy felvettek dalokat az első albumukhoz. 2012. januárjában a csajok felléptek a National Television Awards-on, ahol Gary és Tulisa (mentoruk) adta át nekik a díjat. A színfalak mögött elmondták, hogy ők is részt vette a dalírásban. Akkor még márciusra ígérték, de közbejöttek dolgok, áttették augusztusra. Májusban bejelentették, hogy a debütáló albumukról az első dal a Wings lesz, melynek premierje a Channel 4-n volt. Telt az idő, és a kiadás egyre jobban csúszott, mire szeptemberre érkeztek, kiderült, hogy a DNA lesz a 2. kislemez a korongról. 

Az Egyesült Királyságban pont Black Friday-kor jelent meg a lemez, amit mindösszesen 13 másodperc alatt elkelt az Amazonon. Ezzel a lányok lekörözték a One Direction debütáló albumának, az Up All Night eladását. Év végére összesen 234.000 példányban kelt el. Az eladási listán csak a 39. helyet érte el. 2013. júliusában elérte a platinaminősítést. DNA album 1x Platina, és 3x Aranylemez. A Wings 3x Platina és 4x Aranylemez, a DNA 1x Arany és 1x Ezüstlemez, Change Your Life2x Platina és 2x Aranylemez, How Ya Doin’? 1x Aranylemez lett róla.